Linkblog

Címkék

2008 (1) 4es metró (1) afrika (1) agy (1) al kaida (1) amerika (3) anglia (1) arisztotelész (1) ausztria (2) balkán (1) barack obama (3) baromság (1) bécs (1) blog (2) budapest (1) budapest bamakó (1) bulgária (1) caucus (3) civil (1) concha győző (1) dakar (1) demo (1) demokrácia (1) demszky (1) eb2008 (1) efa (1) egyetem (7) egyiptom (1) elle (1) elnökválasztás (1) energia (1) (1) európa (1) film (1) függetlenség (1) gmo (1) gondolat (1) gyógyszer (1) hillary (1) hillary clinton (3) indiánok (1) interjú (2) jegyzetek (1) jobbik (1) jogállam (1) jóléti (1) kedvenc (1) kirándulás (1) kisebbség (1) koalíció (1) konzervatívizmus (1) kormányzati negyed (1) koszovó (1) közigazgatás (2) közvetlen (1) külpol (1) lánczi andrás (1) liberalizmus (1) május1 (1) málta (1) mauritánia (1) mccain (1) medvegyev (1) melegfelvonulás (1) mélygarázs (1) memória (1) menekültek (1) mezőgazdaság (1) minisztérium (1) modell (1) mpr (1) myspace (1) nagykoalicio (1) nápoly (1) németország (1) népszavazás (1) neptun (1) obama (1) olaszország (1) olimpia (1) oroszország (4) párt (1) pg (1) plakát (1) pszichoanalízis (1) putyin (3) retro (1) romney (1) sorozat (1) spanyolország (1) svédország (1) szemét (1) szerbek (1) szociáldemokrata (1) szocializmus (1) szocsi (1) tanulás (1) tárgyfelvétel (1) terrorizmus (1) török gábor (3) tudomány (1) tv (1) usa (2) usa választások (3) választás (4) valasztasi rendszer (1) választások (1) vicc (1) vizsgaidőszak (1) vizsgajelentkezés (1) Címkefelhő

Politológusnaptár

Coupe De Jerome

Utolsó kommentek

Friss Hírek

Nincs megjeleníthető elem

Mi

Mi legyen az oldal címe?
View results

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from bcepolitologia. Make your own badge here.

2008.05.08. 07:49 Szasulja

Nyílt levél a BCE adminisztrációs munkatársainak!

Kedves Adminisztráció!

 

A tegnapi vizsgajelentkezés kalandjain felbuzdulva ragadtam tollat klaviatúrát. Történt ugyanis, hogy gondoltam mindenkit megelőzve másfél órával a Neptun-nyitás előtt elmegyek a könyvtárba számítógépet foglalni. Ez sajnos nem sikerült, mert a jelek szerint ahhoz, hogy egyetemi gépről tudjunk jelentkezni nyitásra be kell érni, másfél napi hideg élelemmel, meg katéterekkel, minden eshetőségre felkészülve. Szóval a gépvadászásom kudarcba fulladt de ez egyéni „szocprobléma” csak azért írtam le, hogy nagyjából éreztessem milyen hangulatban vágtam neki a murinak.

Nos, végül is megoldottam a gépproblémát vártam a 4 órát, az előre legyártott kis  cetlimmel, melyen az összes időpontom rajta volt. Csodák csodájára a Neptun lefagyott. 20 perccel a rajt előtt már 3 fajta hibaüzenet közül tudtam válogatni, és nem a vizsgaidőpontokból. Nem értek a számítástechnikához túl sokat, de „server unavaible”, „runtime error”, és a rejtélyes „503-as hibaüzenet” valószínűleg azért jelent meg, mert rajtam kívül vagy nyolcezer tanuló szeretne akkor vizsgázni, amikor eltervezte.

És sajnos a jelenség nem egyedülálló. Ugyanez történik minden egyes tantárgy-felvételkor, és az előző vizsgaidőszakokkor is. Persze mondhatják, hogy és mi van akkor, ha nem pont akkor vizsgázunk amikor szeretnénk. A probléma abban van, hogy bár szerintem már ez is elég baj lenne, de ha az embernek épp nincs szerencséje, akkor simán lecsúszhat a kiszemelt szemináriumról, választható tárgyról ami már egy egész félévre rányomhatja a bélyeget.

A problémát ugyanakkor nem látom megoldhatatlannak. Nem értem mi akadálya annak, hogy ne az egész pesti campus jelentkezzen egyszerre, hanem egy-egy évfolyam, vagy esetleg azon belül még egy-egy kar. Nem kellene túlságosan elhúzni a dolgot, hogy 3 héten keresztül tartson a megnyitás a különböző csoportoknak, egy nap egy kart szerintem le lehetne tudni. Teszem azt reggel 9kor az elsősök, 11-kor a másodévesek és így tovább..

Az ötlet technikai megvalósításának szerintem nincsen akadálya. Hiszem, hogy az egyetemünkön elég jó szakemberek dolgoznak ahhoz, hogy ezt meg lehessen valósítani.

Egy működő rendszer mellett, előre kitalált vizsgaidőpontokkal az egész jelentkezés nem tart tovább 5 percnél. Ezzel sok idegeskedéstől óvnák meg a diákságot.

 

Üdvözlettel:

Szasulja

 

P.S.: A probléma nem egyedül az enyém. Eddig akárkivel beszéltem, hasonló problémái voltak. Egy blog-bejegyzéshez nincs értelme aláírás-gyűjtésbe kezdeni, de ha sikerül magasabb fórumra vinni a dolgot nekiállunk annak is.

2 komment

Címkék: egyetem neptun vizsgajelentkezés tárgyfelvétel


A bejegyzés trackback címe:

https://polip.blog.hu/api/trackback/id/tr98458988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna 2008.05.17. 15:01:40

Negyedszerre is ugyanezt tapasztaltam: se a Sóházban, se a könyvtárban nem lehet géphez jutni; a vpn-intézést szigorúan csak az adott időben lehet letudni... de mindezek másodlagosak, mert a Neptun bizony vagy. És az - amúgy ocsmány - előző verzió szépítgetése helyett egy teherbíróbb szerverbe bele lehetett volna invesztálni.

A megosztott Neptun-nyitások már sokunknak eszébe jutott, a fentebb leírtak kivitelezhetőnek tűnnek, viszont az első-másodéveseknek van bőven közös tárgya és ez mind a tárgyfelvételnél, mind a vizsgajelentkezésnél hátrányba taszíthatja az egyik vagy a másik évfolyamot.

Szasulja · http://polip.blog.hu 2008.05.17. 15:42:36

A felosztás megoldása részletkérdés, osszák fel akkor tárgyak szerint, vagy legyen az első két évfolyam együtt. Tökmindegy. Csak legyen vmi változás.
Egyébként még azt nem értem, hogy ha az adminisztrációnak nem is jutott eszébe ez - hiszen nem ők szívnak - a HÖK pl már rég csinálhatott volna valamit. Elméletileg azért választottuk a képviselőinket, hogy képviseljék a problémainkat, vagymiaszösz.
süti beállítások módosítása